Cautare in web site:
Abonare la newsletter:
Schitul Vovidenia :: Player audio :: Schitul Vovidenia :: Player audio ::
 
Schitul Vovidenia este un schit creştin-ortodox din judetul Neamţ, aflat la foarte mică distanţă de Mănăstirea Neamţ. Localizat în comuna Vânători Neamţ, la doi kilometri sud-est de Lavra Neamţului, locaşul de rugăciune închinat "Intrării în Biserică a Maicii Domnului" (popular "Vovidenie") se află la 17 kilometri vest de Târgu Neamţ şi la 61 de kilometri nord de Piatra Neamţ.

Calea de acces către Schitul Vovidenia uşor de urmat deoarece el este aşezat în vecinătatea Mănăstirii Neamţ, iar drumul către lavra nemţeană este foarte cunoscut.

Manastirea Sihastria Manastirea Neamt Imprejurimi

Aşadar, la Vovidenia se ajunge urmându-se din centrul oraşului Târgu Neamţ spre Vânători- Neamţ Drumul Naţional 15b Poiana Largului-Târgu Neamţ (pe dreapta se vede Cetatea Neamţului) şi apoi, urmând indicatoarele, pe drumul 155C.

Imprejurimi Cetatea Neamtului Casa Memoriala Ion Creanga - Humulesti, Neamt

Coborând dinspre Târgu Neamţ către Mănăstirea Neamţ se trece pe lângă zimbrăria "Dragoş Vodă" (stânga), apoi, după aproximativ 4 km, pe lângă Seminarul Teologic "Veniamin Costachi" (dreapta) şi cu 200 m înainte de a se ajunge la cunoscuta ctitorie ştefaniană, în partea stângă se desprinde din şoseaua principală drumul către Schitul Vovidenia şi "Casa Memorială Visarion Puiu şi Muzeul Mihail Sadoveanu", obiectiv turistic aflat în spaţiul monastic al schitului.

 
               
Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de
Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.